Project omschrijving

Oops...
Slider with alias stadslab not found.

StadsLAB Doetinchem is een broedplaats van nieuwe ideeën en initiatieven voor de binnenstad. Een laagdrempelig en interactief centraal punt waar lopende projecten en toekomstplannen worden gepresenteerd en waar je zelf ideeën kan voorstellen en kan helpen realiseren.
Meer informatie over het StadsLAB Doetinchem vind je op www.stadslabdoetinchem.nl.

START EN ONTDEK

Laagdrempelig en opvallend

Het doel van het Stadslab is dat het nieuwsgierig makend moet zijn en laagdrempelig om naar binnen te gaan. Het Stadslab moet gaan leven, het moet laten zien wat de Gemeente Doetinchem samen doet met de inwoners op poten zet. Het Stadslab is een verbindende factor tussen alle lopende projecten voor de binnenstad.

VERTAAL EN ORGANISEER

Een pop-up store die borrelt van activiteit

Het woord ‘Lab’ hebben we uitgebuit om te laten zien dat er allemaal voor ideeën opborrelen de binnenstad. In het StadsLAB, er wordt ontdekt, wordt er iets gebrouwen, het borrelt …ideeën zijn er te over. Ook over de inrichting dachten we mee. Naast herkenningspunten wilden we het ‘pop-up store gevoel’ te behouden. De decoratie en inrichting moest mee kunnen naar een eventuele volgende locatie.

DEEL EN LAAD

Geïntegreerde communicatie houdt het springlevend

De eerste pop-up store is in het najaar van 2015 geopend. Om het levend te houden ontwikkelden we een website waarop de status van de projecten te volgen is. Natuurlijk waren we ook op social media actief. Op dit moment zijn we druk doende om de website weer een volgende update te geven.

HET RESULTAAT

Een nieuwsgierige betrokken samenleving

Inmiddels bestaat het initiatief ruim drie jaar en is het nog steeds springlevend. Het StadsLab is voor ons een goed voorbeeld van geïntegreerde communicatie, waarbij ook de ruimte zelf deel uitmaakt van het totale communicatieplan. De pop up store zelf was drempelverlagende een krachtig en effectief communicatiemiddel.