Veerkrachtige ouderen – De juiste steun op het juiste moment 

De verschillende netwerken voor ouderen in Oost- en West-Achterhoek gaan gezamenlijk verder onder de naam Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek. Dit netwerk en haar partners – gemeenten, huisartsen, zorgorganisaties, ziekenhuizen, welzijnsorganisaties, ouderen-cliëntenorganisaties en Menzis – willen ouderen in de Achterhoek ondersteunen bij veranderingen die passen bij het ouder worden.

Steeds meer mensen worden ouder en dit heeft uiteraard consequenties. Het Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek wil bevorderen dat inwoners van de Achterhoek zich goed voorbereiden op gezond ouder worden. Om deze uitdagingen Achterhoek-breed het hoofd te bieden, zijn Kennisnetwerk Kwetsbare Ouderen West Achterhoek, Netwerk Dementie Oost Achterhoek en Platform Kwetsbare Ouderen Oost Achterhoek samengegaan in het Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek, met als doel ouderen te helpen anticiperen op de toekomst en zo hun veerkracht te behouden.

We zijn trots dat we samen het ProfilersPad hebben mogen doorlopen en dat wij konden bijdragen aan een passende positionering van Netwerk Ouderen en Veerkracht Achterhoek.

Uiteraard houdt onze samenwerking hier niet op. Achter de schermen zijn we druk bezig met de introductie van het nieuwe netwerk, de website en alle huisstijl elementen. Houd onze website in de gaten voor meer updates over dit mooie project.