StadsLAB Doetinchem

StadsLAB Doetinchem is een broedplaats van nieuwe ideeën en initiatieven voor de binnenstad. Een interactief centraal punt waar lopende projecten en toekomstplannen worden gepresenteerd en waar je zelf ideeën kan voorstellen en kan helpen realiseren.

Meer informatie over het StadsLAB Doetinchem vind je op  www.stadslabdoetinchem.nl.

Creatief totaalconcept Pop-up store

Voor StadsLAB Doetinchem mochten we in zeer korte tijd diverse uitingen maken. Van logo, gevelreclame, websites tot aan de inrichting van de pop-up store! Een project waar we helemaal los mochten gaan en konden laten zien wat we in huis hebben.

Logo en pand-aankleding
Het woord ‘lab’ hebben we uitgebuit om te laten zien dat er iets ‘broeit’ in het StadsLAB, er wordt aan iets gewerkt, er wordt iets gebrouwen, er borrelt iets…ideeën, plannen en typerende Doetinchemse herkenningspunten zijn verwerkt in hetgeen naar boven ‘borrelt’ vanuit StadsLAB Doetinchem.

We hebben hierbij gebruik gemaakt van de drie kleuren waar Doetinchem de focus op legt: groen voor natuur, blauw voor water (Oude IJssel) en geel voor gastvrijheid.

In de belettering van de etalage wordt dit verder uitgevoerd. Er zijn ook een paar kijkgaten in de etalage gemaakt. Enerzijds omdat nog niet alles is ingevuld voor de toekomst van de binnenstad van Doetinchem, jij als bezoeker kan daaraan bijdragen en over meedenken. Aan de andere kant om de praktische reden dat StadsLAB Doetinchem niet elke dag open is en je op deze manier toch naar binnen kunt kijken.

Wandaankleding en Inrichting pop-up store
Om het ‘pop-up store gevoel’ te behouden en zo veel mogelijk decoratie en inrichting mee te kunnen nemen naar een eventuele volgende locatie hebben we een wandaankleding in de vorm van een doek geadviseerd. Dit geeft direct sfeer aan de locatie en doordat er zoveel te zien is op het doek wordt je als bezoeker automatisch getriggerd om verder de zaak in te lopen.

Ook komen de drie thema’s in de inrichting terug; water, groen en gastvrijheid. De kano, koeienkrukjes, kunstgrasmatten en gezellige stamtafel zorgen voor een goed gevuld StadsLAB met ruimte voor creativiteit en ideeën.

Responsive website
Uiteraard hoort bij een interactief concept als deze een moderne, responsive website. De bezoeker vindt hier een overzicht van de projecten waar men mee bezig is in de binnenstad en de activiteiten die gepland staan zoals workshops en GPS-tochten. Ook biedt de website reactiemogelijkheden voor de bezoeker en is het zo laagdrempelig mogelijk voor jong en oud om in gesprek te gaan met StadsLAB Doetinchem.

Flyermateriaal
Om in de openingsweek mensen enthousiast te maken om het pand aan de Hamburgerstraat 67 te bezoeken, hebben we flyeraars ingezet. In speciaal voor hen gemaakte ‘labjassen’ delen ze flyers uit in de vorm van een ansichtkaart met de tekst: Borrelen in Doetinchem?