Rietveld Lyceum

Het Rietveld Lyceum is een openbare school in Doetinchem voor vmbo, havo, atheneum en gymnasium.

Meer informatie over het Rietveld Lyceum vind je op  www.rietveldlyceum.nl.

Expeditie_Rietveld_2016

Openhuis_2016_2_575 x 554

Open huis 2016 – Expeditie Rietveld

Al een aantal jaren ondersteunt Profilers het Rietveld Lyceum bij het Open Huis. Na drie jaar het thema ‘film’ werd het tijd voor een nieuw thema. Met ondernemendheid, nieuwsgierigheid, betrokkenheid en maatschappelijke verbinding als kernwoorden voor de toekomst en een focus op ondernemend leren zijn wij samen met het Rietveld Lyceum aan de slag gegaan.

 

Creatief concept

Ondernemend onderwijs en ondernemend leren daagt leerlingen uit zichzelf te laten zien, ontwikkelen en ontdekken. We waren er dan ook snel uit dat het Open Huis ‘uitdaging’ moest uitstralen. Om dat te ervaren stuurden we de potentiële leerlingen op Expeditie Rietveld! Voor deze spannende expeditie bedachten wij het creatief concept en leefden wij ons uit op het realiseren van alle communicatie-uitingen.

 

Plattegrond en naambadge

Bij binnenkomst ontvingen de potentiële leerlingen een ‘Expeditie Rietveld’ naambadge en kregen zij een plattegrond. Op deze plattegrond stonden 6 challenges die moesten worden uitgevoerd om de school zelf te ontdekken en om uiteindelijk kans te maken op een echte ‘Expeditie Rietveld’ drinkfles. De challenges zijn bedacht door leraren en leerlingen van het Rietveld Lyceum, zo was er het Grote Expeditie Rietveld spel, een photobooth met green screen, moest er een moord worden opgelost en konden de potentiële leerlingen razen over de Expeditie Rietveld stormbaan.

 

Aankleding van de school

Door de gehele school waren grote ‘Expeditie Rietveld’ spandoeken te bewonderen. Dit zorgde voor een goede sfeer, waardoor de potentiële leerlingen zich al snel thuis voelden in misschien wel hun toekomstige school. Daarnaast zorgde de stoere bewegwijzering ervoor dat de bezoekers van het Open Huis de afdelingen en challenges makkelijk konden vinden.

Jouw Stijl

Het Rietveld Lyceum is een openbare school met een open karakter en een individuele benadering, waardoor leerlingen in een vertrouwde omgeving zelfstandig hun persoonlijke talenten ontwikkelen. Op basis van deze gedachte ontwikkelde Profilers de campagnethematiek ‘Jouw Stijl’. Enerzijds een eerbetoon aan Gerrit Rietveld, de architect van de school. Anderzijds om uitdrukking te geven aan het doel van het Rietveld Lyceum: leerlingen hun eigen stijl te laten ontdekken en op te leiden tot bewuste burgers.

Maatschappelijke Oriëntatie vormt een belangrijk onderdeel van het lesprogramma. Leerlingen krijgen daarom in de Stijlmodules les van mensen uit het bedrijfsleven.

Openhuis2

Open huis

We geven al een aantal jaren samen met het Rietveld Lyceum vorm aan het open huis. In 2012 is het thema ‘De première’ aan het open huis gekoppeld. Want voor nieuwe leerlingen is het de première op hun mogelijk nieuwe school. Volledig in stijl van een filmpremière zijn de toekomstige leerlingen ontvangen op de rode loper, was er popcorn, een eigen premièregids en kon iedereen op de foto met levensechte filmsterren.

Stijlgids

Stijlgids

Onlangs hebben we de nieuwe Stijlgids 2015 – 2016 ontworpen. Met deze gids laat het Rietveld Lyceym zien welke opdracht zij ervaart. Ondernemendheid, nieuwsgierigheid, betrokkenheid en maatschappelijke verbinding zijn daarbij de kernwoorden voor de toekomst.

In de gids zijn ook de Stijlmodules voor de bovenbouw weergegeven. Met de medewerking van ruim 30 gastdocenten haalt de school de buitenwereld binnen en maken leerlingen kennis met de praktijk.