Mijn ervaring bij Profilers: Communicatiestagiair

Mijn ervaring als communicatiestagiair bij Profilers

  Een goed gevoel

  15 december 2016; vanuit school nam ik de trein richting Doetinchem. Onderweg naar het sollicitatiegesprek bij Profilers voor de functie Communicatiestagiair. Ik zocht een stageplek in de omgeving van Doetinchem en via Google kwam ik bij ‘Profilers’ terecht. Ik was onder de indruk van hun mooie portfolio, hun onderscheidende ‘fase-aanpak’ en het team dat er op het oog gezellig uitziet. Tijdens het gesprek werd gehamerd op het wekelijkse sporten in teamverband, de gezamenlijke lunch en het ‘goede gevoel’ wat vanuit beide kanten niet mocht ontbreken. Het was een goed gesprek, waarover ikzelf zeker het goede gevoel had. Ik was dan ook erg blij, toen ik een dag later te horen kreeg dat ik de nieuwe communicatiestagiair van Profilers zou worden!

  Veel geleerd als communicatiestagiair

  Op dit moment zijn we een halfjaar verder en doet zich een mooi moment voor om alvast terug te blikken op de leerzame tijd die ik bij Profilers heb mogen meemaken. Drie opdrachten stonden centraal tijdens mijn stageperiode, waarvan er één bestond uit het onderzoeken van Profilers’ social media strategie. Een mooie gelegenheid om de digitale omgeving van het bedrijf, maar ook zeker die van de collega-bureaus te leren kennen. Daarnaast ben ik regelmatig op pad geweest met Joanne en Paul. Ik heb hier geassisteerd bij het coördineren van sfeer- en productfotografie. Erg leuk en bovenal leerzaam om te zien hoe de werkzaamheden van een communicatiespecialist er buiten het bureau uitzien!

  Over een kleine maand zal ik alweer afscheid moeten gaan nemen van mijn collega’s bij Profilers. Na de zomervakantie begin ik namelijk aan een nieuwe uitdaging in de vorm van de minor ‘PR & Mediarelaties’, waarna het afstuderen zal beginnen. Ik kan alvast terugblikken op een zeer leuke, gezellige, en bovenal leerzame tijd bij Profilers. Joanne, Els, Sharon, collega-stagiair Hamza en Paul, dank voor jullie hulp, expertise en gezelligheid en wellicht tot ziens!

  Marc ten Haaken

  Student Communicatie & Multimedia Design aan de HAN