Expeditie Rietveld: het Open Huis 2016 van het Rietveld Lyceum in Doetinchem

Expeditie Rietveld – Ga jij de uitdaging aan?!

  Al een aantal jaren ondersteunt Profilers het Rietveld Lyceum bij het Open Huis. Na drie jaar het thema ‘film’ werd het tijd voor een nieuw thema. Met ondernemendheid, nieuwsgierigheid, betrokkenheid en maatschappelijke verbinding als kernwoorden voor de toekomst en een focus op ondernemend leren zijn wij samen met het Rietveld Lyceum aan de slag gegaan.

  Ontdek jezelf, ontdek je toekomst!

  Ondernemend onderwijs en ondernemend leren daagt leerlingen uit zichzelf te laten zien, ontwikkelen en ontdekken. We waren er dan ook al snel uit dat het Open Huis ‘uitdaging’ moest uitstralen. Om dat te ervaren stuurden we de toekomstige leerlingen op Expeditie Rietveld! Voor deze spannende expeditie bedachten wij het creatief concept en leefden wij ons uit op het realiseren van alle communicatie-uitingen. Bij binnenkomst kregen alle bezoekers van het Open Huis een ‘expeditie’ naambadge en plattegrond. Ook hingen er stoere Expeditie Rietveld spandoeken door de hele school.

  Op de plattegrond stonden naast alle belangrijke lokalen en plekken in de school ook zes uitdagende challenges. Met deze zes challenges konden Expeditie Rietveld stempels verzameld worden. Zo was er een speciale photobooth, kon je het Grote Expeditie Rietveld spelen, moest er een moord worden opgelost en konden bezoekers hun energie kwijt op de Expeditie Rietveld stormbaan in de gymzaal! Wanneer je alle challenges had volbracht, kreeg je een echte Expeditie Rietveld drinkfles mee naar huis!

  Bekijk een sfeerimpressie op de Facebookpagina van het Rietveld lyceum!

  Lees hier meer over onze bijdrage aan dit project!